torstai 8. elokuuta 2013

Minifestarit tänään Tampereella


Värinauttien kotikadulla Väritystiellä pakattiin jo eilen illalla hyvissä ajoin matkakassit tämän päivän reissua varten. Annun kassi on tietenkin vihreä ja Unnan kassi ... noh... se oli ainakin uutena raidallinen.

Koko kaupungin huoltomies Onni Oleg tuli hakemaan Annua ja Unnaa aikaisin aamulla viedäkseen Värinautti-neidit linja-autoasemalle keltaisella rättisitikallaan.

Ei varmaan  ole sattumaa, että Auttien naapuri Vilma joi aamuteetään samaan aikaan kuistilla ja huiskutteli iloisesti heippoja Värinauttien ajaessa ohi. Vilma oli nimittäin valmistautunut työntämään rättisitikan Kuvituspolun risteykseen Onnin kanssa, mikäli siihen olisi tarvetta. Niin kuin aina välillä oli.

Ensimmäinen pysähdys tehtiin kuitenkin vasta Anelma Tötterströön Loppusointu-talon portin pielessä Riimitiellä, jossa Anelma lausui Värinauteille seuraavan lähtörunon:

"Anna mulle hetki aikaa,
niin sanon näin:
matkalla voi nähdä taikaa,
kun menee tuulta päin. "

Ja niin matka jatkui pysähdyksettä tuulta päin aina Kiintopisteentiellä olevalle Utin linja-autoasemalle asti kahden korttelin päähän. Siellä Värinautit tapasivat vielä Postimies Elmo Perttulan, joka oli tullut tuomaan linja-autoon kauemmaksi Uttia meneviä posteja ja paketteja. Perttulan pojat Voima ja Vankka juoksentelivat pitkin linja-autoasemaa ja linja-autoa, kunnes Perttuloiden oli aika jatkaa matkaa. Onneksi Elmo Perttula on Utin paras juoksija, sillä hän sai pojat nopeasti kiinni ja istutettua nämä pyöränsä sivuvaunuun. Ja pian he jo ajoivat Nutin asuinaluetta päin.

Annua ja Unnaa nauratti tilanteen seuraaminen linja-auton etupenkiltä. Mutta pian he jo suuntasivat ajatuksensa kohti määränpäätä, kaupunkia joka on heille viimeisten viikkojen aikana tullut jo todella tutuksi. He osasivat jo tervehtiä kaupungille tavanomaisella tavalla ja löysivät Finlaysonin historialliselle alueelle eksymättä matkalla kertaakaan.

Linja-auto otti kyytiinsä matkan varrelta myös muita Tapahtumien yöhön ja Lasten Minifestareille matkaajia, joiten tunnelma linja-autossa oli pian kohdallaan.

Värinautit voi siis tänään tavata Lastenkulttuurikeskus Rullalla Tampereen Tapahtumien yössä kello 16.00 eteenpäin.

Lisätietoa Lasten Minifestareiden tapahtumista täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti