Lehdistölle
Mediatiedote
11.1.2016
Julkaisuvapaa: HETI


”Kun yö värittää” lasten taidenäyttelyssä saa koskea kaikkeen

Lapsille suunnattu taidenäyttely ”Kun yö värittää” aukeaa Vantaalla Taidetalo Toteemissa 16.1.2016. Sanataiteen, kuvataiteen ja käsityötaiteen yhdistävässä näyttelyssä tärkeimmässä roolissa on lapsen osallistuminen taiteen tekemiseen ja kokemiseen. Taidenäyttelyn runkona toimii tarina, jossa fiktiiviset hahmot, Värinautit Annu ja Unna Autti, kohtaavat pelkojaan yön värittäessä heidän kotiaan. Näyttelyvieraat pääsevät kuuntelemaan ja kurkistelemaan, miten pelot syntyvät, kun yö värittää.

Monitaiteellisuus, moniaistisuus ja ekologisuus ovat näyttelyn kulmakiviä. Elämyksellinen näyttelymaailma, joka avaa ovet yön maailmaan, on Mona Paalasen ja Anni Pöyhösen käsialaa. Näyttely on rakennettu pääosin kierrätys- ja lahjoitusmateriaaleista.

”Kun yö värittää” on aiemmin ollut esillä ensin Tampereella Lastenkulttuurikeskus Rullassa, jossa näyttelyyn tutustui yli 3000 ihmistä sekä sen jälkeen lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxissa Hämeenlinnassa, Espoon Pikku-Aurorassa, Helsingin Annantalolla ja Oulun Kulttuuritalo Valveella.

Oheisohjelman opastukset päivähoito- ja kouluryhmille toteutetaan yhteistyössä Vantaan sanataidekoulun kanssa. Perheille näyttelyssä on kaksi tapahtumapäivää 16.1. ja 13.2., joista ensimmäinen on avajaistapahtuma 16.1. klo 14 – 17. Tervetuloa!

Paikka: Taidetalo Toteemi, Myyrmäentie 6, 01600 Vantaa.

Lisätietoja:
Kulttuurituottaja Mirva Aalto
Vantaan kaupunki / Kulttuuripalvelut

Värinautit Mona Paalanen ja Anni Pöyhönen
Vanhat julisteet:


Julisteet Anni Pöyhönen

Värinautit Annu Autti (eli Mona Paalanen)  ja Unna Autti (eli Anni Pöyhönen)
Kuva Panu KoskinenEi kommentteja:

Lähetä kommentti